Velg tema...

Nye 8,5 millioner kroner til Borregaard

Borregaard er ett av 14 europeiske selskaper som deltar i et demonstrasjonsprosjekt for konvertering av biomasse fra tømmer til verdiskapende kjemikalier. Prosjektet har fått 92 millioner kroner i støtte fra BBI, som er et program under EU Horizon 2020.  8,5 millioner kroner av disse går til Borregaard. Prosjektet starter formelt 1. september og går over tre år.

Les mer »

Moelven med 175 millioner i andre kvartal

– Vi må faktisk tilbake til før finanskrisen – altså i året 2007 – før vi finner bedre resultat. Jeg er godt fornøyd og takker alle ansatte for innsatsen, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

Les mer »

Har utviklet massivtre av malmfuru til slepplaft i fjøs

Riska sagbruk i Rogaland har utviklet et eget patentert massivtreelement av malmfuru. Nå håper de kreative gründerne at elementene skal bli attraktive i bygging av sauefjøs og andre driftsbygninger på gårder over hele Sør-Vestlandet.

Les mer »

Grønne bygg reiser seg

Innovasjon Norge arrangerer 16. oktober et fagseminar som de har gitt navnet "Grønne bygg reiser seg". Her vil de blant annet presentere 40 forbilder i tre, som de har støttet utviklingen av. Arrangementet er en del av Bygg Reis Deg, som arrangeres i Lillestrøm 14. - 17. oktober. 

Les mer »

Vi må øke skogproduksjon og hogsten skal vi nå våre klimaforpliktelser

Med overskriften ”Klimavennlig skogbruk” har Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet i Trønder-Avisa på onsdag den, 23. april en fremstilling av dagens skogbruk og tilstand i norske skoger som det er vanskelig å kjenne seg igjen i for den som arbeider i skogen, og har fulgt utviklingen gjennom mange 10-år med skiftende driftsopplegg. 

Les mer »

Allskog satser på flis i Troms

– Dette er en milepæl. I dag viser vi både for kundene og skogeierne at vi er kommet for å bli, og daglig leder for Allskog bio, Pål Bæverfjord, etter at Allskogs nye flisterminal var erklært åpnet. Den 1520 kvadratmeter store terminalen er lokalisert i Balsfjord kommune, midt i Troms fylke. 

Les mer »

På visitt på Verdens Skogdag

FNs generalforsamling har for første gang i historien vedtatt en egen Verdens Skogdag. Datoen ble satt til i dag 21. mars 2013, og i den anledning var ledelsen i Norges Skogeierforbund på visitt til stortingspresident Dag Terje Andersen for å tale skogens sak anno 2013.


 

Les mer »