Skogbruk

Planterekord i skogen

Det plantes stadig mer skog i Norge. I 2016 ble det levert drøyt 35,4 mill. planter fra norske skogplanteskoler. Dette er en økning på 11 % i forhold til 2015, og en økning på over 50 % i forhold til nivået for 10 år siden.

Les mer »

Tømmer og marked 2017

Viken Skog arrangerer 16. februar seminaret «Tømmer og marked 2017». Dette seminaret ble arrangert første gang i fjor med snaut 200 deltakere. I år har Viken Skog mål om at en rekke sentrale politikere og ledere fra næringens virksomheter skal trekke 300 engasjerte deltakere fra hele næringskjeden. 

Les mer »

Stolte av skogen i Åmot

Åmot kommune i Østerdalen er en av landets ti største skogkommuner. Nå ønsker kommunen og skogeierne at åmotingene både skal få økt sin kunnskap om skogen og bli enda stoltere av den. En egen skog-brosjyre er derfor på vei ut til alle kommunens husstander, skoler og barnehager. 

Les mer »

Nær rekordhogst i 2016

Skogeierne solgte 10,4 mill. kubikkmeter (m3) tømmer til skogindustrien i 2016. Det er det nest høyeste siden 1920-tallet og bare 100.000 kubikkmeter under rekordsesongen 1989/90. På høsten i fjor steg også sagtømmerprisene noe. 

Les mer »

Massiv motstand mot ulvevedtaket

Dagens demonstrasjon mot regjeringens ulvevedtak ble en massiv markering med overveldende deltakelse og stort engasjement. Kravet fra motstanderne er unisont: Omgjør vedtaket i dag!

Les mer »

God jul og godt nytt år!

Magasinet Skog tar juleferie fra 23. desember til 2. januar. Vi ønsker alle våre lesere og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år!

Les mer »

Flere kjøper norsk juletre

I år er det solgt 1,8 millioner norske juletrær i Norge. 1,1 million av disse er produsert av profesjonelle norske juletreprodusenter.

Les mer »

Utviklingsfondet har tildelt 3,99 mill. kroner

Utviklingsfondet for skogbruket har i 2016 gitt til sammen fire mill. kroner til 10 prosjekter og ett studiestipend.

Les mer »

Skog-Data feiret 50 år

Skog-Data rundet tidligere i år 50 år i skogbrukets tjeneste. Få av dagens it-selskaper kan skilte med å ha vært med gjennom hele dataens tidsalder. Jubileet ble derfor feiret med utgivelse av jubileumsbok, festmarkering 8. desember og en helt ny plattform for Virkeshandel, som skal ta selskapet og kundene trygt inn i framtida.

Les mer »

Tømmerhugger-VM til Lillehammer i 2017

Verdensmesterskapet i Timbersports blir arrangert på Lillehammer 3. og 4. november 2017.

Les mer »

Hedret for årets beste masteroppgave

Simen Løken fra Trysil stakk av med den gjeve prisen for årets beste masteroppgave i skogfag ved NMBU. Seks andre flinke skogstudenter fikk også utdelt 50.000 kroner i stipend fra Skoglauget. 

Les mer »

Skog søker journalist-vikar

Vår faste journalist går ut i svangerskaps-permisjon neste år, og vi trenger en vikar i 2017. Ansettelse fra 1. februar og ut året.  

Les mer »

Nyhetsarkiv

- Skogmelding uten strategi

Den etterlengtede skogmeldingen ble lagt frem i Hunton sine fabrikklokaler på Gjøvik fredag. Regjeringen lover fortsatt økt satsing på infrastruktur, skatt og nytt mandat for Investinor. Skognæringen på sin side etterlyser nye virkemidler og en helhetlig strategi.

...

Dato: 20161014 Les mer »

Endrer mandatet til Investinor

Regjeringen foreslår å endre mandatet til Investinor slik at selskapet lettere skal kunne investere i skognæringen i framtiden. Det kom fram på et møte Norges Skogeierforbund v/Erik Lahnstein hadde i dag med næringsminister Monica Meland (H) og landbruksminister Jon Georg Dale (Frp).

...

Dato: 20161005 Les mer »

Bekymret for mulig flytting av to skogskoler

Flere representanter for skognæringen er bekymret for hva som vil skje med to godt innarbeidede skoglinjer på VG2-nivå, dersom de blir flyttet. Hedmark fylkeskommune vurderer å flytte skogfaglina ved Sønsterud i Solør til Jønsberg i Stange. Tilsvarende vurderer Buskerud å flytte skogfaglinja ved Saggrenda i Kongsberg til Rosthaug vgs. i Åmot.

...

Dato: 20160930 Les mer »

Statskog selger flere skogeiendommer

Statskog selger i høst 15 eiendommer som samlet utgjør ca. 73 000 dekar. Eiendommene ligger i Telemark, Oppland, Møre- og Romsdal og Sør- og Nord-Trøndelag. 

...

Dato: 20160929 Les mer »

Fransk-tysk tv-selskap filmet norske skogkvinner

Et filmteam fra det fransk-tyske tv-selskapet Arte har vært og filmet flere steder på Vestlandet for å lage en dokumenter om skogbruket i Norge. Du kan se filmen på Arte sin nettside.

...

Dato: 20160927 Les mer »