Mat og drikke

Skogs matskribent fikk Espelid Hovigs matkulturpris

Kirsten Winge, som skriver fast under vignetten «Skogens spiskammer» i Magasinet Skog, vant nylig Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

Les mer »

Ta godt vare på viltkjøttet

Når byttet er skutt, er det viktig å ta godt vare på kjøttet. Det kan du lære mer om på to kurs om håndtering og tilbereding av viltkjøtt som Skogkurs arrangerer i høst

Les mer »

Kirsten Winge kan bli Årets bygdeprofil

Avisa Nationen har bedt sine lesere kåre Årets bygdeprofil 2014. Blant kandidatene er Kirsten Winge, som er fast matskribent i spalten "Skogens spiskammer" i Magasinet Skog.

Les mer »

Praktisk om partering og bruk av viltkjøtt

Det er jakttid, og tonnevis av viltkjøtt kommer til bygds – kjøtt som egentlig er det lekreste råstoff og utgangspunkt for minneverdige måltider. Det å kunne ta hånd om alt kjøttet er en svært viktig del av jakta, og det har Skogkurs på Honne nå tatt mål av seg til å lære folket.

Les mer »

Kurs i partering av viltkjøtt

Skogkurs arrangerer 5. og 6. september kurset «Stykkevis og delt – et praktisk kurs i partering og anvendelse av viltkjøtt» på Honne hotell og konferansesenter på Biri.

Les mer »

Hanen har noe for enhver smak

Aktører innen bygdeturisme, gårdsmat og innlandsfiske er organisert under paraplyen Hanen, og blant organisasjonens medlemmer og turistverter finner enn tilbud for de fleste – alt fra det helt enkle og ofte bokstavelig talt jordnære og til tilbud som innebærer mange mennesker og/eller meget høy foredlingsgrad.

Les mer »

Satser på natur-, kultur- og matopplevelser

Fire kvinner i Bardu har i fellesskap skapt Istindguidan. Nisjekonseptet er basert på guidet fottur fra Barduelva til fjellet Istind, hvor turene pakkes inn med kultur- og mattradisjoner fra de fire gårdene damene bor på. Etter hvert har også de fire karene også fattet interesse for prosjektet.

Les mer »

Ikke for sent ennå

Vi kan ikke avslutte soppsesongen uten å lete etter traktkantarell i barskogen. Denne vesle og nokså uanselige soppen er en av de beste vi har.

Les mer »

HANEN.no – gjenåpner i nye fjær

I dag relanserer HANEN sin nye nettside for bygdeturisme og gardsmat i Norge. Målet med den nye siden er å gjøre det lettere å finne frem til de gode opplevelsene i Bygde-Norge enten det gjelder overnatting, servering, aktiviteter og opplevelser eller lokalmat. 

Les mer »

Norsk tre på Grüne Woche

På stormessen Grüne Woche i Berlin er det nå mat og reiseliv i Europa ti hele dager til ende. Men ikke bare det: På den norske standen er trebruk og trearkitektur en synlig overbygning over hva vi kan skilte med av smaksopplevelser og destinasjoner.

Les mer »

Det er kantarelltid

Minst halve gleden ved sopp er å rusle i gammel skog og lete etter dette «skogens gull». Det har gitt skogturene en ny dimensjon. Å lete etter sopp er både matauk, trim og hvile for tankene. Dessuten er det hyggelig å tilberede et riktig godt måltid til familie og venner etterpå, skriver Runa Bjone i Skog nr. 5/12.

Les mer »

Vekk fra jo-jo-forvaltning

En talsmann for den finske skogeierorganisasjonen gir ifølge nettsiden Forest.fi uttrykk for det også mange norske skogeiere hevder – nemlig at jegerinteressene har altfor stor makt med hensyn til hvor mye elg det skal være i skogen. I framtida vil man kreve at grunneiernes interesser i større grad styrer bestandsnivåene.
 

Les mer »

Nyhetsarkiv

Alle må ha vann

I dag er det Verdens Vanndag i regi av FN. Tilgang på ferskvann av god kvalitet er helt avgjørende for matsikkerhet og helse verden over.

...

Dato: 20120322 Les mer »

Sjokolade fra låven

På Nordre Nesset i Stor-Elvdal har eierne satt i gang en annerledes gårdsproduksjon. De lager konfekt og sjokolade tilsatt tyttebær, blåbær og einer.

...

Dato: 20120315 Les mer »

Lettere å omsette hjorteviltkjøtt

Med virkning fra 1. mars i fjor fikk landet en ny matlov. Via lovforskriftene, den såkalte Hygienepakka, ble det åpnet for nye og langt enklere rutiner ved omsetning av hjorteviltkjøtt.

...

Dato: 20110926 Les mer »