Historie

Skogforskningen i vest jubilerer

Skogforskningen på Vestlandet fyller 100 år. Jubileet markeres med et heldagsseminar mandag 26. september i Universitetet i Bergens aula under Forskningsdagene i Bergen.

Les mer »

Feirer 125 års forskning på plantehelse

Plantehelseforskningen i Norge feirer 125 år. Nå ser miljøet fremover, og vil bidra til bioøkonomien og det grønne skiftet.  

Les mer »

Kvinner og trær

 

Andelen kvinner som eier skog er doblet siden 1979. I dag er hver fjerde skogeier kvinne. Mange av eiendommene er imidlertid små og eierne eldre.

Les mer »

Saggrenda markerte 50 år

Kongsberg Videregående Skole, avdeling Saggrenda ble etablert i 1965, da som Yrkesskolen for skogbruk. I helga ble 50-års-jubileum feiret sammen med både dagens og tidligere elever og lærere, samt med en lang rekke representanter for skognæringen.

Les mer »

Bli med på VM i tømmerfløting

Ved Osensjøen i Åmot kommune blir det stor fløterfestival fra 16. til 21. juni. Osensjøen Adventure og Østerdalen Festivalforening ønsker velkommen til noen dager utenom det vanlige.

Les mer »

Skal restaurere myrer

Miljødirektoratet har valgt ut 18 myrområder i åtte fylker i et pilotprosjekt for restaurering. Myrene skal så vidt mulig tilbakeføres til sin opprinnelige tilstand.

Les mer »

Historien om Elverum Skogeierlag

Historien om Elverum Skogeierlag er nå samlet mellom to permer av journalist og forfatter Knut Fjeld. Både boka og forfatteren blir presentert førstkommende lørdag 9. august, på Skogbrukstunet under Jakt- og fiskedagene.

Les mer »

TRÅKK i mangfoldig natur

Norsk Skogmuseum åpner i sommer en ny del av utstilling som de har gitt navnet «TRÅKK i mangfoldig natur». Offisiell åpning foretas av tidligere landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum 4. juni.

Les mer »

Verdens største øks

I Nackawic i provinsen New Brunswick i Canada står en kjempeøks som et monument i landskapet. Den symboliserer skogindustriens betydning for regionen.

Les mer »

God jul og godt nyttår!

Vi lar maleren Hans Gude avslutte året på skog.no og ønsker god jul og godt nytt år til leserne og surferne. Bildet "Vintereftermiddag" fra 1847 er et av Gudes mest kjente motiver.

Les mer »

Samhold for bedre tømmerpriser

Det var omsetningen av tømmer som motiverte norske skogeiere for å organisere seg. Kjøperne hadde all makt, og dette ønsket mange tømmerselgere å få en endring på.

Les mer »

Tredje generasjon tillitsvalgt

Helge Evju er nærmest arvelig belastet når det gjelder å bekle tillitsverv i skogeiersamvirket. Både far og farfar har hatt ledende tillitsverv, og selv framstår 59-åringen nå som skogsamvirkets «Grand old man» etter å ha gått gradene lokalt, regionalt og sentralt siden 1981.

Les mer »

Nyhetsarkiv

FN inviterer til skog-konkurranser

FNs skogforum utlyser tre konkurranser i temaet skog med innsendelsesfrist 22. februar. Det dreier seg om beste kortfilm, beste foto og valg av årets skogshelt.

...

Dato: 20130215 Les mer »

God jul og godt nyttår!

Med dette maleriet av gutten på spark gjennom vinterskogen ønsker vi våre lesere en god jul og et godt nytt år.

...

Dato: 20121221 Les mer »

Julegran i gave fra Oslo til London

Juletreet som skal gis i gave fra Oslo til Londons befolkning ble hogget i Østmarka i Oslo i dag. Den 6. desember skal lysene tennes på det stolte og 21 meter høye juletreet på Trafalgar Square og minne om det gode vennskapet mellom briter og nordmenn siden 1946.

...

Dato: 20121123 Les mer »

I flyktningenes fotspor

Fra Oslo til Aurskog-Høland og svenskegrensa går en 12 mil lang tursti til minne om dem som måtte flykte fra okkupasjonsmaktene under 2. verdenskrig, og dem som hjalp dem i trygghet over grensa. Mens hele ruta er en ferd for de vante, er den siste delen godt egnet som søndagsutflukt for familien.

...

Dato: 20120927 Les mer »

Hva skogen skjuler

Skogen inneholder tusenvis av kulturminner som mer eller mindre synlige rester etter tidligere tiders aktiviteter. Med ny luftbåren laserskanning kan flere kulturminner i skog oppdages. Dette vil kunne øke både kunnskapen og opplevelsene i skogen, men det kan samtidig skjerpe kravene til hvordan skogbruket må bidra til å verne de mange kulturminnene.

...

Dato: 20120926 Les mer »