Friluftsliv

Markerer misnøye med ulvevedtak

Skogeiere tilknyttet Glommen Skog er blant dem som vil vise sin misnøye mot regjeringens vedtak om å stoppe lisensjakta av ulv øst for Glomma. En storstilt protestmarkering er planlagt førstkommende onsdag i Oslo fra kl. 12.30 – 14.00.

Les mer »

Jakt- og Fiskedagene 2016

De Nordiske Jakt- og Fiskedagene 2016 arrangeres fra torsdag 11. august til søndag 14. august på Skogmuseet i Elverum. På Skogbrukstunet finner du blant annet Glommen Skog og andre skogfaglige utstillinger og aktiviteter.

Les mer »

Klart for ny skogbranndag

For å beskytte skogen mot brann startet aktører fra beredskap og skognæring en skogbrannkampanje i fjor. I år gjentas suksessen med en egen skogbranndag på Sognsvann 22. mai.

Les mer »

De beste friluftsområdene

2015 er Friluftslivets år. I den anledningen har Klima- og miljøminister Tine Sundtoft oppfordret alle landets kommuner om å kåre sitt mest attraktive friluftslivsområde. I Nes kommune har entusiaster gått lenger. 

Les mer »

Skogs-EM på hjemmebane

I 2016 arangeres Skogs-EM på ski (EFNS) i Holmenkollen. Mesterskapet arrangeres for 48. gang, og alle tilknyttet skog- og tresektoren inviteres til å delta.

Les mer »

Over 80.000 besøkende på årets Dyrsku’n

Dyrsku’n 2015 ble arrangert fredag til søndag, med over 80.000 besøkende og 700 fornøyde utstillere. Dermed kan arrangørene se tilbake på nok en vellykket landbruks- og skogmesse i Seljord. Neste år feirer Dyrsku’n 150 år.

Les mer »

Mye folk og god stemning på jakt- og fiskedagene

Over 33 500 personer gjestet årets jakt- og fiskedager, som ble arrangert fra torsdag til søndag på Elverum. Ifølge referatet på Skogmuseets nettside var det stor aktivitet og god stemning alle dagene.

Les mer »

Elgfestival i Trysil 27.-30. aug.

Norsk elgfestival arrangeres i Trysil fra torsdag 27. til søndag 30. august. Festivalen tilbyr et variert faglig program med blant annet jaktstevne og familiedag, jegerkurs og flere ulike fagseminar.

Les mer »

Besøk årets jakt- og fiskedager

De nordiske jakt- og fiskedagene arrangeres nå i helga i Elverum.  Programmet er preget av Friluftslivets år med seminarer om blant annet allemannsretten og om forholdet mellom mennesker og dyr. Som alltid er det et rikholdig program og over 250 utstillere med gode messetilbud.

Les mer »

Mai kulde gjør bondens lader….

Det heter seg at mai kulde gjør bondens lader fulde. I så fall ser det godt ut for avlingene i Sør-Norge i år ettersom meldingene fra Meteorologisk institutt lød på at det – pga. en kjølig mai og første del av juni, var fem ganger så mye snø i fjellet midt i juni som i et normalår.

Les mer »

På det jevne for laksefiskerne

Laksefiskerne i landets mange lakseførende elver har ikke hatt altfor mye å juble for så langt i sesongen. Ifølge Laksebørsen var det pr. 23.06 kun tatt én laks over 20 kg, og gjennomgående har de første laksene vært relativt småfalne.

Les mer »

Er storfuglen truet i Sverige?

Ja, mener Göran Rönning, som er styreleder i noe som heter Tjäderkommittén/ Tjäderobservatörerna. Nei, mener fugleforskeren Martin Green. Han arbeider ved Biologiska institutionen ved universitetet i Lund, og han er også tilknyttet den svenske fugletakseringen.

Les mer »

Nyhetsarkiv

Optimisme i markedet for bygdeturisme og lokalmat

Optimismen råder blant aktører innen bygdeturisme. I følge daglig leder Bernt Bucher Johannessen i HANEN er nesten 74 % av bedriftene i organisasjonen ganske eller svært optimistiske mht. framtida for virksomheten.

...

Dato: 20150619 Les mer »

Miljødirektoratet vil stramme inn fisket

Miljødirektoratet anbefaler noen innstramminger i forslaget til regulering av fisket etter laks, sjøørret og sjørøye som nå sendes ut på høring. Årsaken er lavt innsig av laks, og at utviklingen fortsatt er negativ i en del elver og regioner.

...

Dato: 20150615 Les mer »

Mellby Gård kjøper 80 prosent av Chevalier

Mellby Gård kjøper 80 prosent av jaktklærselskapet Chevalier. Oppkjøpet legger grunnlaget for videre ekspansjon.

...

Dato: 20150611 Les mer »

Ny digital sikringsradio

Nå lanseres en digital sikringsradio hvor man kan ha et såkalt lukket samband hvor man kan snakke uforstyrret med sitt eget jaktlag eller sankelag. 

...

Dato: 20150325 Les mer »

Sportsfiskere og miljøsvin

Mange hundre tusen nordmenn prøver gjennom året fiskelykka i norske vann og vassdrag. De fleste priser sikkert friluftslivet, men noen er åpenbart noen skikkelige miljøsvin. Det fikk den unge svana på bildet føle på kroppen.

...

Dato: 20150203 Les mer »