Energi

– Politikerne må peke ut retningen

– Vi når ikke målene med næringsnøytralitet, sa Idar Kreutzer under sitt innlegg på Zerokonferansen.

Les mer »

Ledige plasser på Bioenergidagene

Det er fortsatt ledige plasser på Bioenergidagene som arrangeres 31. oktober – 1. november på Clarion Hotel Oslo Airport, Gardermoen.

Les mer »

Vil selge biobasert byggevarme

Selskapene Norsk Bio AS og BioLand AS har gått sammen om å utvikle mobile løsninger for å produsere og selge biobasert varme. Målet er å erstatte fossile løsninger og å gjøre norske byggeplasser grønnere.

Les mer »

Skal forske på drivstoff fra skog

Et nytt senter for miljøvennlig energi åpner ved NMBU Ås. Senteret har som mål å oppnå 30 prosent lavere produksjonskostnader for biodrivstoff. Denne uken feiret forskere og landbruksministeren nyheten med kake i bioraffineringslaboratoriet.

Les mer »

Viken og Elkem satser på trekull

Elkem har behov for store mengder trekull for mer miljøvennlig fremstilling av silisium. Nå vil Elkem, Avinor og energiselskapet Vardar samarbeide med Treklyngen. Målet er produksjon av trekull og bioolje.

Les mer »

Positive signaler om varme i bygg

Deler av veilederen til byggteknisk forskrift er midlertidig fjernet etter pålegg fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

– Et positivt signal, mener Norsk Bioenergiforening.

Les mer »

Bønder satser fortsatt på biovarme

På tross av vedvarende lav strømpris er interessen for å satse på bioenergi stor blant norske bønder. Det viser resultatene fra bioenergiprogrammet i 2015.

Les mer »

Staten støtter biokullsatsing

Enova investerer 138 millioner kroner i det planlagte produksjonsanlegget for biokull på Follum.

- Endelig er vi i gang med det grønne skiftet, sier daglig leder i Treklyngen AS, Rolf Jarle Aaberg.

Les mer »

Multikomforthuset fikk pris

Multikomfort-huset i Larvik har vunnet den internasjonale prestisjeprisen WAN Sustainable Buildings 2015. ”Huset er varmt og innbydende, samtidig som det oppfyller alle krav til bærekraftig material- og energibruk”, skriver juryen i sin begrunnelse.
 

Les mer »

Bioøkonomi har noe for seg!

Begrepet bioøkonomi dukker stadig opp, og regjeringen skal sågar lage en nasjonal strategi for bioøkonomi. Hva er dette for noe? Har det noe for seg? Svaret er JA! skriver NMBU-forskere i Aftenposten i dag.

Les mer »

Tren med ved

Vedhugging og påfølgende stabling er et realt helkroppsarbeid og gir rom for masse bevegelse. Ta i alt du kan og ha det litt gøy og litt vondt mens du holder på!  

Les mer »

Åpnet Råholt Varmesentral

Torsdag 12. mars ble en ny landevinning for fornybar energi åpnet. Denne gangen var det Råholt Varmesentral, Eidsvoll nord i Akershus som formelt ble satt i drift. Åpningen ble foretatt av Ola Elvestuen (V), som er leder i Stortingets Energi- og Miljøkomité, sammen med ordfører i Eidsvoll, Einar Madsen.

Les mer »

Nyhetsarkiv

Mye biobrensel etter brannen

Nå er det gjort avtaler for få unna brannskadd virke etter storbrannen i Västmanland i fjor sommer. Skurbart virke vil trolig havne på sagbenken, men mye vil gå i fyrkjeler.

...

Dato: 20150305 Les mer »

Råholt Varmesentral skal åpnes

Torsdag 12. mars åpner selskapet Mistberget Biovarme  en ny varmesentral på Råholt i Eidsvoll kommune. Selve snorklippingen skal utføres av Ola Elvestuen, leder av Stortingets Energi- og miljøkomité.

...

Dato: 20150304 Les mer »

Vil lage internasjonale energigårder

Energigården på Brandbu og The Energy and Resources Institute (TERI) i India har i dag opprettet The Energy Farm International Foundation – forkortet EFIF. Stiftelsesdokumentet ble signert av Dr. Rajendra. K. Pachauri og Erik Eid Hohle på kontoret til stortingspresidenten.

...

Dato: 20140811 Les mer »

R.K. Pachauri besøkte Energigården

Lørdag 24. mai besøkte lederen av FNs klimapanel, dr. R. K. Pachauri, Energigiården på Brandbu. Temaet for besøket var utvikling av et globalt nettverk av "Energigårder", basert på samarbeidsavtalen Energigården signerte med dr. Pachauri under Arendalsuka 2013.

...

Dato: 20140527 Les mer »

Grot blir trekull

Topper og greiner etter hogst kan omdannes til høyverdig trekull, mener forskere ved SINTEF Energi. - Det kan revolusjonere norsk produksjon av bioenergi, sier seniorforsker Øyvind Skreiberg.

...

Dato: 20140520 Les mer »