Erik Toverud (Stangeskovene) Arne Jebsen (Hunton Fiber), Carsten Hovind (Massiv Lust) og Lars Atterfors (styreleder i Nordisk Massivtre AS).

Ny norsk satsing på massivtre

Nordisk Massivtre AS skal benytte kortreist skog i produksjon av byggeelementer i en ny fabrikk for massivtre på Kongsvinger. Hunton Fiber AS og Stangeskovene står bak selskapet i samarbeid med Massiv Holding.

Massiv Holding består av nøkkelpersoner fra Massiv Lust AS, som har produsert massivtreprodukter siden 2013 i Luster i Sogn og Fjordane. Den eksisterende fabrikken legges ned, og maskiner og produksjonsutstyr flyttes til Sivabygget på Kongsvinger som skal huse nysatsningen. Planen er oppstart i juni i år, og styreleder i det nye selskapet Lars Atterfors er positiv til markedsutsiktene og mener Kongsvinger er riktig plassering for satsningen.

 

­- Massivtre er i fremvekst i hele Norden, og det er spådd at markedet vil overstige 500 milllioner kroner i Norge innen 2020.   Materialene som brukes i dag er gjerne importert, mens Nordisk Massivtre skal produsere sine egne løsninger med råvarer fra eget nærområde, sa Atterfors på en pressekonferanse i Treteknisk sine lokaler på Blindern i Oslo.

 

Erik Toverud i Stangeskovene forteller at målet er at den lokale skogen skal utgjøre en vesentlig del av råstoffet i den nye fabrikken.

- Vi vil stå for vesentlige volumer, men vi skal ikke låse produksjonen til råstoff fra Stangeskovene. Vi vil være avhengige av riktig råstoff inn, slik at vi optimaliserer produksjonen, sier Toverud.

 

Det skal jobbes videre med spesifikasjoner og råstoffbehov fremover, bekrefter Carsten Hovind, daglig leder i Massiv Lust, og nå markedssjef i det nye selskapet Nordisk Massivtre. Han forteller at det nye selskapet vil legge hovedtrykket på næringsbygg, landbruksbygninger, småhus og til dels eneboliger.

 

-Vi vil ikke gå for de største prosjektene, som for eksempel helsebygg, men vil sette hovedtrykket vårt mot det private markedet og arkitekter, forteller Hovind.

Eierfordelingen i det nye selskapet er 55 prosent Hunton Fiber AS, 35 prosent Stangeskovene og 10 prosent Luster Holding. Nordisk Massivtre starter med ti ansatte, og veksten skal i første omgang komme i Norge og Sverige.Krever at Stortingets ulvevedtak følges opp

Mellom to og tre tusen hadde i går møtt opp utenfor Stortinget for å demonstrere mot regjeringens håndtering av Stortingets ulvevedtak. Kravet fra skogeiere, bønder, jegere og bygdefolk fra hele landet, er at ulveforliket blir respektert og iverksatt snarest.

Les mer »

Moelvens beste år siden 2007

Moelven tjente NOK 335 millioner på driften i 2016. Det er en forbedring av driftsresultatet på NOK 120 millioner sammenliknet med året før.

Les mer »

Planterekord i skogen

Det plantes stadig mer skog i Norge. I 2016 ble det levert drøyt 35,4 mill. planter fra norske skogplanteskoler. Dette er en økning på 11 % i forhold til 2015, og en økning på over 50 % i forhold til nivået for 10 år siden.

Les mer »

Trefokus trekkes fram av Nordisk Ministerråd

Nordisk Ministerråd mener Trefokus er en viktig endringsaktør i utviklingen av den nordiske bioøkonomien.

Les mer »

– Har juridisk åpning for å felle ulv

– Det er juridisk åpning for å gjennomføre Stortingets rovviltpolitikk, sa advokat Stein Erik Stinessen under et miniseminar om ulv i dag. Han slår fast at det er juridisk belegg for å felle ulvene som rovviltnemndene først åpnet for.

Les mer »

Tømmer og marked 2017

Viken Skog arrangerer 16. februar seminaret «Tømmer og marked 2017». Dette seminaret ble arrangert første gang i fjor med snaut 200 deltakere. I år har Viken Skog mål om at en rekke sentrale politikere og ledere fra næringens virksomheter skal trekke 300 engasjerte deltakere fra hele næringskjeden. 

Les mer »